Новини/Събития
22/02/2011
Да караме ски с детска градина „Германи”
Заедно сме силни!

Кога? - 7.02 – 11.02.2011
Къде? - Офелиите (Витоша)

Ето че и нашето търпение бе възнаградено - снегът на Витоша натрупа достатъчно и на 07.02 бъдещите скиори от детска градина „Германи” се запътиха към пистите на Превала.

В понеделник (7.02.2011) сборна група от всички възрастови групи на „Германи”, се отправи към снежна Витоша, за да се научи да кара ски или да подобри уменията си. Всички деца (на възраст между 3 и 6 години) се събираха в „Германи” всяка сутрин и след това автобус ни откарваше право на пистата, където ни чакаха учителите от ски училище Мачирски . Едва пристигнали нахлузвахме бързо ски обувките, слагахме ските и се отправяхме към пистите. Децата бяха разделени на две групи - за начинаещи и за напреднали. За първата група се грижеха две мили ски учителки, а напредналите обучаваше ски учител.

И така започна истинската забава!

Групата на начинаещите научи основните позиции и техники – как да спират, как да правят завои, как да държат щеки. Всичко това бе не само показано и обяснено, но и практикувано заедно с децата. В началото децата на „Германи” често падаха, но след няколко пъти схванаха как да се справят и с усмивка на лицето се спускаха по малката писта. Още веднъж бяха обяснени и припомнени основните насоки на групата на напредналите, а след това им се предостави възможност да покажат какво могат. Тогава се спуснаха по голямата писта, а долу учителят им обясни как да използват ски влека. След това караха по пистите заедно със ски учителя, при което подобряваха техниката си с много забавление, но и голяма доза концентрация. В същото време децата се учиха и на това как заедно да си помагат и да се мотивират. За наш голям късмет топлото слънце бе с нас през цялото време,а ние имахме една невероятна седмица, изпълнена с незабравими случки, много забавление и нови знания.


Снимки от премеждията на малчуганите по снежните писти на Витоша можете да намерите в секцията "Събития" на нашата галерия.
натиснете за повече информация
01/06/2017
Детска градина "ГЕРМАНИ" е официално открита на първи юни преди 7 години.
повече
01/04/2016
Пролетните празници
повече
18/01/2016
На Ски с "Германи"
повече
18/12/2015
Коледно тържество „Германи“
повече
31/10/2015
Фашинг
повече
–ø–æ-—Å—Ç–∞—Ä–∏ 5    Новини
от 1 до 5 | 21 общо